Coef artikelen

Coef

Het is zover

Dit is de omslag van mijn debuut, de tragedie Coef: de weg van de waanzin. Klik op de foto's om ze te vergroten. Coef komt uit in oktober 2016 bij Uitgeverij IJzer. Voor meer informatie over het boek en voor reserveren van een exemplaar kun je terecht op de website van IJzer.

Omslag Coef voorkant
Cover Coef

Rein Hannik, auteur van Coef

Er zijn door Damiaan Renkens diverse ontwerpen gemaakt voor de cover. Zo had ik erop aangedrongen om een serie van achttien portretten van mijn moeder te gebruiken, geschoten tijdens een nogal narcistische fotosessie in 1955. Deze pseudo-selfies zouden Coef ‘in al haar facetten’ verbeelden. Maar de ontwerpen oogden kunstmatig. En erger: haar waanzin kreeg er een freakerige dimensie door. Bijna als vanzelf werden ze afgeschoten.

Toen viel mijn oog op deze sobere, aanvankelijk door mij genegeerde versie met slechts één foto: Coef voor zich uit starend; onscherp maar gefocust, dromend maar ambitieus, beeldschoon maar licht ontvlambaar, terwijl de belettering even gracieus als helder tot ons komt. Wat een wrange schoonheid! En opeens wist ik het: zo ziet het boek eruit dat ik op mijn nachtkastje zou willen hebben - om me vervolgens slapeloze nachten te bezorgen. Dank voor je voortreffelijke ontwerp, Damiaan Renkens!

Met deze omslag wordt de juiste toon gezet voor dit ontluisterende portret van een getalenteerde vrouw voor wie het leven toch vooral een uitputtingsslag was. Want dat is het geworden: een tragedie die leest als een runaway train.

Natuurlijk zorgt de uitgever voor de nodige promotie van Coef. Maar een onbekend auteur die debuteert met een boek over een onbekende vrouw, die kan iedere hulp gebruiken. Dus mocht jij nog contacten hebben bij de pers of in de literaire wereld, én een goed woordje willen doen voor Coef, stuur me dan een privé-mailtje (reinapenstaartjehannikpuntnl). Krijg jij van mij de digitale pers-folder van het boek.

Het is nog niet bekend wanneer en waar de presentatie van het boek plaatsvindt. Zodra ik meer weet maak ik hier uiteraard melding van op mijn site en op Facebook.

Nogmaals: Coef: de weg van de waanzin komt uit in oktober 2016 bij Uitgeverij IJzer. Voor meer informatie over het boek en voor reserveren van een exemplaar kun je terecht op de website van IJzer.