Coef artikelen

Coef

Expositie Coef - de kunst van het overleven

In galerie Beeldend Gesproken

Zin in een cultureel uitje met indringende kunst en een flinke scheut paranoia? Op zondag 23 juli wordt om 15:00 in galerie Beeldend Gesproken in De Hallen te Amsterdam de spits afgebeten van een solo-tentoonstelling van Coefs werk.

Naast olieverfschilderijen en aquarellen zijn er tekeningen en beeldjes te zien waarvan sommige nooit eerder vertoond. Coefs kunst krijgt een extra dimensie doordat ze ondersteund wordt met fotomateriaal, geluidsopnamen en authentieke voorwerpen uit haar stormachtig bestaan. Verder maken relevante tekstfragmenten uit de biografie ‘Coef - de weg van de waanzin’, geschreven door haar zoon Rein, inzichtelijk welke gebeurtenissen ten grondslag lagen aan welk werk. Zo kunnen bezoekers Coefs universum tot op het bot ervaren.

Als de opening is afgerond verkassen we naar een terras-op-loopafstand, vermoedelijk dat van café De Liefde in het Bilderdijkpark (op 10 minuten lopen van De Hallen) om daar onder het genot van een (door jou zelf betaald, kuch!) hapje & drankje na te praten over Coefs overlevingskunst. Die overigens niet te koop is. Wel kun je in de galerie Coefs biografie inkijken en aanschaffen.

Coefs expositie in Beeldend Gesproken loopt van zondag 23 juli tot 13 augustus 2017. Op woensdag 9 augustus zal Rein met bezoekers in conclaaf gaan tijdens de zogeheten ‘gallery talk’.

Voor de goede orde: Beeldend Gesproken maakt in juli zelf een Facebook ‘event’ aan waarbij je kunt aangeven of je bij de opening aanwezig wilt zijn.

Hoop jullie allen te zien!

Coef in Beeldend Gesproken
'Coef - de kunst van het overleven' in galerie Beeldend Gesproken te Amsterdam